Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Kalendarium

Piątek, 2017-11-24

Imieniny: Emmy, Flory
Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

 Jadłospis ważny w dniach : 20.11-24.11.2017

 

Dzień

Jadłospis

Gramatura

Alergeny

 

Poniedziałek

 

 Zupa grochowa z ziemniakami

 Makaron z serem i miodem

 Kompot

 Owoc

  

  250 ml

  280 g

  200 ml

  1 szt.

 

 Seler

 Laktoza, Gluten

 

Wtorek

  

  Zupa pomidorowa z makaronem

  Filet z kurczaka w sosie

  Ziemniaki

  Buraczki tarte

  Kompot

 

 250 ml

 100 g

 165 g

 100 g

 200 ml

 

 Seler, Gluten, Laktoza

 Gluten, Laktoza

 

 

Środa`

 

 Zupa fasolowa z ziemniakami

 Naleśniki z serem

 Soczek owocowy

 

  250 ml

. 2 szt.

  1 szt.

 

 Seler

 Gluten, Laktoza

 

Czwartek

 

 Zupa ziemniaczana

 Zrazy po Węgiersku

 Kasza jęczmienna

 Herbata owocowa

 

  250 ml

  100 g

  165g

  200 ml

 

Seler, Laktoza

Gluten, Jajka

 

 

Piątek

 

Zupa ogórkowa z ryżem

 Ryba pieczona

 Ziemniaki

 Fasolka szparagowa

 Kompot

 

  250 ml

   90 g

  165 g

  100 g

  200 ml

 

Seler, Laktoza

Jajka, Gluten

 

Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier.

 Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.