Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

 Jadłospis ważny w dniach : 25.09-29.09.2017

Dzień

Jadłospis

Gramatura

Alergeny

 

Poniedziałek

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami

Kluski na parze nadziewane z masłem i miodem

Soczek owocowy

 

 250 ml

 2 szt. 

 

 1 szt.

 

 Seler

 Laktoza, Gluten

 

Wtorek

 

Zupa ryżowa

Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym

Ziemniaki

Surówka z kapusty pekińskiej

Kompot

 

 250 ml

 100 g

 165 g

 100 g

 200 ml

 

 Seler

 Gluten , jajka, laktoza,

 

 

 

Środa`

 

Barszcz biały z ziemniakami i jajkiem

Naleśniki z serem

Kompot

Owoc

 

  250 ml

  2 szt.

  200 ml

  1 szt.

 

 Jajka, Laktoza

 Gluten, Jajka, Laktoza

 

 

 

Czwartek

 

Zupa Fasolowa  z ziemniakami

Kotlety Pożarskie  

Ziemniaki

Fasolka szparagowa

Kompot

 

  250 ml

  100 g

  165 g

  200 ml

 

Seler

Gluten, Jajka

 

 

 

Piątek

 

Zupa pomidorowa z makaronem

Filet z ryby

Ziemniaki

Ogórki małosolne

Kompot

 

  250 ml

   90 g

  165 g

  100 g

  200 ml

 

Seler, Gluten, Laktoza

Jajka, Gluten

 

 

Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier.

 Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.