Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

 Jadłospis ważny w dniach : .19.02. - 23.02. 2018

 

Dzień

Jadłospis

Gramatura

Alergeny

 

Poniedziałek

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami

 Ryż z musem truskawkowym

 Kompot

  

  250 ml

  280 g

  200 ml

 

 

 Seler, Gluten

 

 

Wtorek

  

  Krupnik z kaszą jęczmienną

  Kotlety drobiowo - serowe

  Ziemniaki

  Surówka z białej kapusty

  Kompot

 

 250 ml

 100 g

 165 g

 100 g

 200 ml

 

 Seler, Gluten

 Gluten, Jajka

 

 

Środa

 

 Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami

 Spaghetti z sosem pomidorowym

 Herbata Owocowa

 Mandarynka

 

  250 ml

  280 g

  200 ml

  1 szt.

 

 Seler,

Gluten

 

Czwartek

 

 Barszcz czerwony z ziemniakami

 Gulasz z sosem mięsno - jarzynowym

 Kasza jęczmienna

 Soczek owocowy

 

  250 ml

  150g

  165 g

  1 szt.

 

Seler, Laktoza,

 Gluten,

 

 

Piątek

 

 Zupa koperkowa z ryżem

 Filet rybny

 Ziemniaki

 Surówka z białej rzodkwi

 Kompot

 

  250 ml

  100 g

  165 g

  100 g

  200 ml

 

Seler, Laktoza,

Jajka, Gluten, Laktoza

 

Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, kolendra, bazylia, oregano, lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier.

 Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.