Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Zdalna szkoła
Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

 

JADŁOSPIS

 

 ważny  w dniach od: 28.09.2020 r. do 02.10.2020 r.

 

 

Dzień

Jadłospis

Gramatura

Alergeny

 

Poniedziałek

 

 Zupa jarzynowa z ziemniakami

 Pierogi leniwe

 Soczek owocowy

 

 

  250 ml

  200 g

  1 szt.

 

 Seler, Laktoza

 Laktoza, Gluten, Jajka

 

Wtorek

 

 Rosół z makaronem

 Schab pieczony w sosie

 Ziemniaki

 Czerwona kapusta

 Kompot 

 

 250 ml

 100 g

 165 g

 100 g

 200 ml

 

 Seler, Gluten

 Gluten

 

Środa

 

 Zupa fasolowa z ziemniakami

 Łazanki z kiełbasą i pieczarkami

 Kompot

 Owoc

 

 

  250 ml

  280 g

  200 ml

  1 szt.

 

 Seler

 Gluten,

 

 

Czwartek

 

 Zupa selerowa z makaronem

 Kotlety serowo – drobiowe

 Ziemniaki

 Surówka z białej kapusty

 Kompot

 

  250 ml

  100 g

  165 g

  100 g

  200 ml

 

Seler, Laktoza, Gluten

Gluten, Jajka, Laktoza

 

 

Piątek

 

 Zupa ogórkowa z ryżem

 Paluszki rybne

 Ziemniaki

 Surówka z kiszonej kapusty

 Kompot  

 

  250 ml

  100 g

  165 g

  100 g

  200 ml

 

Seler, Gluten, Laktoza

Gluten, Jajka

 

 

Do przygotowania posiłków wykorzystano sól niskosodową oraz przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, kolendra, bazylia, oregano,  lubczyk, majeranek, papryka czerwona, zioła prowansalskie, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, wanilia, cukier.

 

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.